Sürdürebilirlik ile İlgili Bilgiler

Sürdürülebilirlik basit ve temel olarak kelime anlamına eş değer bir yapıdadır. Sürmek kökünden gelerek sürdüre türeyen ve sürdürülebilirlik anlamına erişen yapıda bulunur. Aslında sürekli kelimesine paralel bir mantalitede ilerler. Sürdürülebilirlik terimsel olarak ise bazı durumların diğer nesillere de aktarılmasını baz alır. Yani, çevresel ve su tüketiminin devamlı, sürekli ve ebedi şekilde yıllar boyu aktarılması yönünde görüş ortaya koyar. Çevre dostu bir anlayış şekli benimser. Bunun nedeni sürdürülebilir olmasını istemektir.

Çevresel faktörlerden birçoğu insanlık için büyük önem teşkil eder. Ağaçlar, ormanlar ve denizler gibi birçok doğa harikası bulunur. Ancak insanlar bu alanları kullanırken gereken özveriyi göstermezler. Kendinden sonra gelecek bireylere saygı göstermeden hareket ederler. İşte bu tutum sürdürülebilirlik mantalitesine aykırı bir durumdur. Çevre dostu ürünler kullanılmalı ve atık gibi durumlar azaltılmalıdır. Bu felsefe sayesinde bireyler gelecek nesillere ve jenerasyonlara kaliteli bir doğa bırakır. Çocukları hatta torunları da bu dünya içerisinde yaşayacaktır. Bu nedenle herkes duyarlı olduğu taktirde sürdürülebilir bir dünya kaçınılmaz olacaktır.

Dünyanın birçok sorunu vardır. Bu sorunlar küresel ısınma, su kaynaklarının yok olması ve çevresel kirlenmedir. Bu nedenle insanlar bu konuda daha bilinçli hareket etmelidir. Sürdürülebilirlik temelinde sadece çevre ile alakalı değildir. Bunu güncel hayat içerisinde düşünmekte mümkündür. Bir olay ve olguyu sürekli ve düzenli yapabilmekte insanlık tarihi için önemlidir. Örneğin, spor yapan bir birey bunu arada yaparsa hiçbir verim almaz. Ancak düzenli olarak yaptığı taktirde harika bir vücuda erişir. Sürekli ve sürdürülebilir yapması gerekir. Aynı şekilde diyet yapan bir birey, diyeti haftada 2 gün yaparsa verim almaz fakat bunu düzenli yaptığı taktirde verim kaçınılmaz olur. Bu nedenle bize ve gelecek nesillere faydalı olacak her şey sürdürülebilir olmalıdır. İnsanlar faydalı şeyleri maalesef üşendikleri için aksatırlar. Örneğin, bir çöpü denize atan bireyler o denizin kirlenmesine sebep olduğunun farkındadır. Fakat sadece 20 metre uzaklıktaki çöp kutusuna gitmeye üşendiği için onu denize atar. Bu durum sonucunda da verimsiz ve pis bir dünya bizi bekler. Bu nedenle çevresel olaylarda dikkatli davranmak gerekir.