Davos ve Sürdürebilirlik

Sürdürülebilirlik konusu özellikle 1980’li yıllardan itibaren dünya gündeminde yer almaktadır. Özellikle Birleşmiş Milletler bu konuda bir proje yapmayı kabul etmiş ve 17 adet maddeyi uygulamak için harekete geçmiştir. 2015 ile 2016 yılları arasındaki bu kabul süreci 2030 yılına kadar gerçekleşmesi istenir. Pandemi süreci bu durumu bir hayli aksatsa da planda bir aksaklık görülmez. Biz insanların tek istediği ise bu olanın oluşmasıdır. Çünkü 17 madde gerçekleştiği taktirde dünya çok daha güzel bir yaşam alanına dönecektir. Gelecek jenerasyonların yaşamak için harika bir ortama erişeceği anlamına da gelir. Bu nedenle insanlar tarafından da yakından ilgi ve alaka ile takip edilir.

Birleşmiş Milletler kadar bu durum dünya üzerindeki farklı toplantılar üzerinde ele alınmıştır. Avrupa Birliği toplantılarında dahi konu olarak ele alınarak görüşmeler sağlanmıştır. Bu görüşmelerden biri de Davos Zirvesi olarak yer alır. Davos toplantısında özellikle 2018 yılında sürdürülebilirlik konusu ele alınmıştır. Belli konuşmacılar bu konuya değinerek dikkat çekmiştir. Ayrıca 2019 yılında da Tim adlı bir birey tarafından yine bu konu gündeme getirilmiştir. Davos Zirvesi her sene düzenlenir. Özellikle ismini İsviçre kasabasından almıştır. Çünkü Davos adlı kasaba içerisinde toplantılar düzenlenir. Bu nedenle Davos Zirvesi ismini kasabadan alır. Her yıl çeşitli şekilde düzenlenir.

Sürdürülebilirlik 2018 ve 2019 yıllarındaki Davos Zirvesi üzerinde ele alınmıştır. Konuşmacılar bu konuyu masaya yatırarak tartışmışlardır. Bu konu 2039 yılına kadar planlanan proje olarak dikkat çeker. Birleşmiş Milletler üzerinden 17 madde oluşumu Davos zirvesinde de gündem olmuştur. Bu konuda yardımcı olması gereken belli ülkeler vardır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne bu konuda çok görev düşer. Ayrıca yine nüfus olarak yaygın olan Çin’de önemli bir konumda bulunur. İngiltere ve Rusya gibi dev ülkelerde bu konuda önemli rol oynayan ülkeler arasında yer alır. Özellikle yoksulluk ve açlık konularında sömürge ülkeleri sıkıntılı durumda yer alır. Afrika ülkeleri Fransa tarafından sömürge haline getirildiği için bu durum Fransa’yı da ilgilendirir. Çünkü yoksulluk ve açlık en çok Afrika ülkelerinde yaşanır. Ayrıca Pakistan, Endonezya ve Hindistan gibi kalabalık nüfuslu ülkelerde hijyenik bakımdan kötü durumda yer almaktadır.